Het dagelijks toevoegen van een kop gekookte witte bonen aan je voeding gedurende acht weken kan de samenstelling en functie van de darmmicrobiota positief veranderen. Het ondersteunt gunstige bacteriën die geassocieerd zijn met verminderde ontsteking en een lager risico op kanker, zo blijkt uit een recente studie.

Laatst uitgebrachte nieuwspodcast

Het Belgische farmaceutisch bedrijf Trenker verhuisde recent naar zijn nieuwe vestiging in Nijvel om zijn internationale ambitie te kunnen waarmaken. Het moderne en functionele gebouw bestaat voortaan uit aparte productiezones voor de geneesmiddelen en de voedingssupplementen, goed voor een totale oppervlakte van 6000 m². Het gebouw is uitgerust met 552 zonnepanelen die voor 25% van het...

Meer nieuws

Volgens Japanse onderzoekers is zoethout het actieve ingrediënt uit shakuyakukanzoto om een overmatige darmbeweging te onderdrukken bij patiënten die lijden aan een diarree-...
Volgens een meta-analyse van tien bevolkingsstudies die meer dan 100.000 deelnemers tellen, verhoogt voeding met een hoge glykemische index het risico op diabetes en...
Lycopeen hoog gedoseerd lijkt chemotherapie met docetaxel plus androgeendeprivatie te versterken. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers vastgesteld bij 24 patiënten met...
Mogelijk is de samenstelling van de darmmicrobiota een biomarker voor zoutinname. Recent onderzoek laat zien dat het eten van veel zout effect heeft op de samenstelling en...
Israëlische onderzoekers hebben ontdekt dat bacteriën die vezels kunnen verteren minder voorkomen in de darmen van mensen in moderne stedelijke samenlevingen.

Dr. Françoise Carlotti geeft in het Leids Universitair Medisch Centrum leiding aan het onderzoek naar diabetes type 1. Het onderzoek richt zich op bètacellen – insulineproducerende cellen – en de mogelijkheid dat deze cellen van identiteit veranderen om zo een aanval van het immuunsysteem te voorkomen.